Lugojeanul Vlad Cotuna va reprezenta România la Mondiale

Lugojeanul Vlad Cotuna va reprezenta România la Mondiale 
Lugojeanul Vlad Cotuna va reprezenta România la Mondiale

    • Vlad Cotuna, gimnastul legitimat la CSM Lugoj va participa cu lotul naţional al României la etapa de Cupă Mondială de la Cottbus (Germania), competiţie care, începând cu acest an, poartă denumirea de Gymworld Challenger Cup şi care se va desfăşura în perioada 11-13 martie. La acest turneu, Lugojul va mai avea încă un reprezentant, în persoana lui Vasile Vug, antrenorul echipei naţionale de seniori a României.
      Vlad Cotuna va concura în Germania alături de gimnaşti din 45 de ţări, campioni mondiali, continentali şi olimpici.
      “Este prima etapă de Cupă Mondială de anul acesta şi este un prim test oficial pentru Campionatul European care se va desfăşura la Berlin în luna aprilie. Fiind cea mai apropiată competiţie înainte de începerea Campionatului European, era de aşteptat să fie o participare numeroasă”, a menţionat Vasile Vug, antrenorul lugojean al echipei naţionale.
      Alături de Vlad Cotuna, din echipa naţională masculină a României pentru deplasarea de la Cottbus vor mai face parte Alin Jivan, Cosmin Iancu şi Marius Berbecar. Vlad va fi singurul gimnast din delegaţia României care va concura la patru aparate, sol, paralele, bară fixă şi cal cu mânere, ceilalţi sportivi urmând să participe doar la două sau la trei aparate.
      Antrenorul lotului naţional consideră acestă competiţie una importantă în vederea pregătirii sportivilor pentru Campionatul European, care se va desfăşura la Berlin începând cu 3 aprilie. Vug crede că prin participarea lui Vlad Cotuna la Cupa Mondială din Germania, sportivul lugojean are toate şansele să reprezinte România şi la întrecerea continentală. “Vlad Cotuna, după ce va participa la această competiţie, e aproape sigur că va face parte din lot şi pentru Europene. ţinând cont că anul trecut a făcut deplasarea la Mondiale în calitate de rezervă, are toate şansele ca luna viitoare să concureze pentru România la Campionatul European”, a precizat Vasile Vug.
      Odată cu hotărârea lui Marian Drăgulescu de a se retrage de la echipa naţională, antrenorii lotului cred că Vlad Cotuna va deveni unul dintre sportivii care va duce mai departe ştafeta României. “Are toate şansele să devină un component de bază al echipei naţionale de gimnastică a României şi aşa este şi normal pentru că după Olimpiadă sunt mulţi care se vor retrage şi atunci el va trebui să tragă echipa după el “, a mai spus antrenorul.

      Sursa: Redesteptarea
      Autor: Alina Damian

    Comentarii

    Postări populare de pe acest blog

    50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

    Lugojul - centru de pregatire in gimnastica masculina 11-31 iulie 2013

    Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica