Bronz pentru Vlad Cotuna la Universiada cu echipa Romaniei

Reprezentativa Romaniei, formata din Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna, pregatita de Ioan Suciu si Marius Urzica a incheiat concursul pe echipe pe ultima treapta a podiumului, avand in fata doua forte ale gimnasticii mondiale, Japonia, care a obtinut medalia de aur si China, care s-a clasat pe locul al II-lea.

Vlad Cotuna a concurat la patru aparate, sol, inele, paralele si bara si si-a adus contributia la performanta obtinuta de nationala Romaniei. Acest rezultat este de departe cel mai important pana acum din cariera sportivului legitimat la CSM Lugoj. "Aceasta este cea mai de anvergura competitie internationala la care Vlad Cotuna a participat, iar performanta obtinuta este una mare pentru sportivul nostru", a declarat Aurel Muntean, presedintele sectiei de gimnastica a CSM Lugoj.

Locul al VI-lea la bara. Vlad Cotuna a obtinut o performanta notabila si in concursul pe aparate, und a reusit sa prinda finala la bara, aparat la care romanii nu au excelat in ultimii ani si s-a clasat pe locul al VI-lea. "Este prima finala pe aparate la o competitie atat de importanta, in care Vlad accede. Cu siguranta acest lucru ii va da o incredere mai mare in el la intrecerile ce vor urma", a mentionat Aurel Muntean. Ceilalti componenti ai echipei Romaniei au obtinut patru medalii in finala pe aparate: Flavius Koczi - medalia de aur la sol si sarituri si bronz la cal cu manere iar Marius Berbecar - argint la paralele.
Dupa prezentarile mai putin spectaculoase ale echipei masculine de gimnastica in ultimul timp la competitiile internationale, aceasta pare a fi inceputul revenirii formatiei romanesti acolo unde ii este locul, in topul mondial. "Gimnastica masculina romaneasca tot timpul a fost in varf si s-a luptat cu forte mondiale. Daca in ultima perioada nu a dat rezultatele asteptate, a fost din cauza schimbului de generatii, dar dupa cum se vede, tinerii gimnasti care vin din urma incep sa confirme", a adaugat Aurel Muntean.

Sursa: ziarul Redesteptarea, nr. 1053/18-24 august 2011.
Autor: Alina Damian



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar