Vlad Cotuna va fi titular in lotul Romaniei la Campionatul Mondial

La nici 21 de ani impliniti, gimnastul Vlad Cotuna, legitimat la CSM Lugoj, si-a castigat un loc de titular in echipa Romaniei care va participa la Campionatul Mondial de la Tokyo in perioada 7-16 octombrie

Chiar daca este cel mai tanar sportiv din echipa, Vlad va lupta cot la cot cu gimnasti ca Marian Dragulescu, Marius Berbecar sau Flavius Koczi pentru a aduce tricolorilor o noua calificare la Olimpiada. Pe langa acesti sportivi, din formatia Romaniei vor mai face parte Ovidiu Buidoso si Cristian Bataga.
Un alt lugojean care va face deplasarea cu echipa Romaniei la Tokyo este Vasile Vug, unul dintre antrenorii lotului national de seniori. Acesta a declarat in exclusivitate pentru "Redesteptarea" ca Vlad Cotuna este intr-o forma de zile mari si ca va fi titular de drept.
                                       Vlad Cotuna alaturi de antrenorul sau, Vasile Vug

"Atmosfera in lot e destul de buna, la fel si stadiul de pregatire, tinand cont de faptul ca mai sunt cateva zile si plecam. Toate verificarile au fost efectuate, mai sunt cateva mici aspecte de pus la punct, dar acestea speram sa le rezolvam la fata locului. Aici ma refer la adaptarea la fusul orar, la aparatura. In ceea ce il priveste pe Vlad Cotuna, acest sportiv si-a confirmat valoarea. Daca in 2010 a fost doar rezerva, anul acesta va prinde echipa si il vom putea vedea evoluand la Campionatul Mondial. Are o ambitie foarte mare si cel mai important lucru este ca el chiar reuseste sa faca ceea ce isi doreste", a afirmat Vasile Vug.

Obiectivul- calificarea echipei Romaniei la Olimpiada
Antrenorul a mai spus ca obiectivul principal al Romaniei la Campionatul Mondial este nu neaparat  castigarea de medalii in concursul individual si pe aparate, cat calificarea echipei la Olimpiada de la Londra, unde vor ajunge primele opt clasate de la Tokyo." Aceasta competitie reprezinta si un criteriu de calificare la Olimpiada. Nu este ultimul concurs. Mai exista recalificarile la Preolimpice, care vor avea loc la iarna, dar noi speram sa incheiem acest Mondial in primele opt echipe si sa ne calificam astfel direct la Olimpiada. Acesta este obiectivul nostru principal, calificarea echipei la Jocurile Olimpice. Apoi, printr-o evolutie buna, orice e posibil, se pot castiga medalii la individual compus si pe aparate", a completat Vasile Vug.

Sursa text: Ziarul REDESTEPTAREA, nr.1059

Autor: Alina Damian

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojul - centru de pregatire in gimnastica masculina 11-31 iulie 2013

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica