Gimnastul lugojean Savu Andrei va participa la Campionatul European de Gimnastica

Component al Lotului National de Juniori de la Bistrita, gimnastul lugojean, Savu Andrei, in varsta de 18 ani, va fi unul dintre reprezentantii echipei Romaniei la Campionatul European de Gimnastica Masculina de la Montpellier, care se va desfasura in perioada 23-27 mai si care va fi transmis in direct de Televiziunea Romana. Aceasta competitie a ajuns la cea de a 30-a editie, la care vor participa un total de 309 sportivi, atat juniori, cat si seniori.
Savu Andrei a inceput gimnastica la varsta de 6 ani cu antrenorul Adrian Meleanca, de atunci fiind si legitimat la Clubul Sportiv Scolar Lugoj. Pe masura evolutiei sale, a dat dovada de talent si munca, obtinand la fiecare categorie multiple medalii. Aceste reusite i-au asigurat un loc in Lotul National, unde a fost cooptat la varsta de 14 ani.

Din cadrul lotului de juniori, vor participa 5 sportivi, dintrun total de 16, iar pe langa Savu Andrei de la Lugoj, coechipierii acestuia sunt: Radeanu Daniel de la CSS Resita, Popa Adrian de la CSS1 Timisoara, Badila Emanuel de la CSS Sibiu, Necsa Liviu de la LPS Bistrita.
Antrenorul Adrian Meleanca ne-a declarat:"Aceasta competitie reprezinta un moment foarte important in cariera lui Andrei, sper ca acest Campionat sa il motiveze sa continue cariera de gimnast, sa se claseze pe un loc cat mai sus, el concurand la toate cele sase aparate. Pentru un gimnast care participa la o competitie de asemenea amvergura este foarte importanta atat pregatirea fizica, cat si starea morala a acestuia. Sper ca Andrei sa fie in forma sa maxima la acest campionat, sa se concentreze si sa dea tot ce e mai bun din el."

Savu Andrei ne-a declarat:"Ma simt putin obosit, sunt un pic racit, dar sper sa am o evolutie cat mai buna la campionatele europene si sa ajut echipa pentru o clasare cat mai buna. Voi concura la toate aparatele."

Multa bafta echipei Romaniei!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar