Vlad Cotuna, sparanta gimnasticii masculine a Romaniei, demonstratie de exceptie la Acapulco, Mexic

Vlad Cotuna, gimnastul CSM Lugoj, care se antreneaza in Lotul National de Seniori de la Bucuresti, a participat la invitatia mexicanilor la o competitie care se afla in al treilea an de desfasurare “Abierto Mexicano de Gimnasia”.

Acest eveniment international a reintrunit gimnasti si gimnaste din USA, Romania, Brazilia, Japonia, Spania, Columbia, Canada, China, Rusia, Italia, Ukraina, Uzbekistan si bineinteles tara organizatoare Mexic.Vlad a reusit sa se claseze pe locul VII la competitia masculina individual compus, obtinand un punctaj de 84,300 la toate cele 6 aparate. Medalia de aur a fost adjudecata de Vlad la sarituri, reusind sa surclaseze competitori din tari ca Statele Unite, Rusia.  Competitia s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, scopul ei fiind in primul rand promovarea sportului si a gimnasticii in randul tinerilor. Pentru a sustine aceasta promovare, in ultima seara s-a organizat o gala demonstrativa, unde gimnastii au facut exercitii demonstrative intr-un mod mai neobisnuit. Vlad a fost si el o aparitie surprinzatoare, costumat in personajul din "The mask", Vlad a oferit un veritabil spectacol printr-un exercitiu la sol.


Fiind un concurs destinat atat gimnasticii feminine cat si celei masculine, organizatorii au adunat punctajul gimnastilor cu cele ale gimnastelor. Astfel, perechea mixta alcatuita prin tagere la sorti, formata din Vlad Cotuna si Siqi Zeng din China a ocupat locul 9 cu un punctaj de 135,050.

La intoarcerea din Acapulco, Mexic, Vlad a declarat pentru gymlugoj.blogspot.ro:"A fost un concurs extraordinar, m-am simtit foarte bine. Am concurat la cele 6 aparate in 2 zile. Din cauza a 2 mici erori nu am reusit clasarea pe podium, insa competitia a fost stransa, gimnastii participanti fiind de mare valoare. Sunt bucuros ca am participat la o competitie de asemenea nivel."

Sursa foto: http://www.abiertodegimnasia.com/ 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojul - centru de pregatire in gimnastica masculina 11-31 iulie 2013

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica