50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

                                                      - Concurs desfasurat la Lugoj -

Sambata, 17.10.2015, la Lugoj s-a desfasurat cea de-a 14-a editie a Cupei internationale de gimnastica masculina DKMT. Acronimul DKMT reprezinta tarile aflate in interiorul apelor Dunare - Cris - Mures - Timis, si anume Serbia, Ungaria si Romania. Avand deja o traditie de 14 ani, acest concurs a avut prima oara loc in Lugoj, la initiativa   Ginei Gogean, Muntean Aurel, Boici Ioan si Dobra Ionel, care a sprijinit la acel moment buna desfasurare a acestui concurs. Fiind o competitie internationala destinata gimnastilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, reprezinta o buna oportunitate pentru cei mai mici sa aiba deja contact cu atmosfera unui concurs de asemenea amploare, majoritatea permitand accesul doar la o varsta mult mai mare, 16 sau 18 ani. Totodata aceste concursuri sunt organizate pe rand in fiecare tara participanta, an de an.

La aceasta editie de la Lugoj au fost prezente cluburile din Novi Sad si Subotica - Serbia, Timisoara, Resita si Lugoj - Romania, cu un numar total de 40 de sportivi la toate cele 5 categorii de varsta. In prezenta a numerosi spectatori si sustinatori, lugojenii au reusit sa obtina un numar impresionant de 50 de medalii, concurenta insa fiind mare, deoarece si gimnastii de la celelalte cluburi au fost foarte bine pregatiti. Sportivii lugojeni au fost sprijiniti de antrenorii: Muntean Aurel, Bulacu Ioan, Meleanca Adrian, Panait Alexandru, Cizmadia Tiberiu,  si arbitrii: Meleanca Adrian, Bulacu Ioan, Ciucu Armando, Banicioiu Victor, Toda Marian si Jeberean Ioan.
Impartirea medaliilor s-a facut astfel:

La categoria 8-10 ani au participat sportivii Borca Flavius, Marcu Norbert si Miklos Razvan obtinand urmatoarele medalii:

Marcu Norbert 
Medalie de aur - sol, cal, inele, sarituri, individual compus
Medalie de argint - paralele
Medalie de bronz - bara

Miklos Razvan 
Medalie de argint - cal, inele, sarituri
Medalie de bronz - sol

Borca Flavius
Medalie de bronz - inele

La categoria 11-12 ani au participat lugojenii Voichescu Patrick si Marcu Alexandru cu urmatoarele rezultate:

Voichescu Patrick
Medalie de aur - sol, sarituri
Medalie de argint - cal, individual compus
Medalie de bronz - inele, bara

Marcu Alexandru
Medalie de argint - inele

La categoria 13-14 ani, Popescu Alexandru obtine medalia de bronz la cal.

La categoria 15-16 ani, au participat cei doi componenti ai Lotului National de Juniori, Banicioiu Alexandru si Szabo Rafael care au castigat la:

Szabo Rafael
Medalie de aur - sol, paralele, bara
Medalie de argint - cal, inele, sarituri, individual compus

Banicioiu Alexandru 
Medalie de aur - cal, inele, sarituri, bara,  individual compus
Medalie argint - sol, paralele

La ultima categorie, cea de 17-18 ani, lugojenii Todor Razvan, Tomescu Octavian si Pecie Lorenzo au obtinut urmatoarele medalii:

Todor Razvan 
Medalie de aur - sol, cal, inele, sarituri, paralele, individual compus
Medalie de argint - bara

Tomescu Octavian 
Medalie de argint - cal, inele
Medalie de bronz - sol, sarituri, bara, individual compus

Pecie Lorenzo
Medalie de argint - sol
Medalie de bronz - cal, paralele


Concursul a reprezentat un real succes, nu doar din punct de vedere al medaliilor, ci si a organizarii. Clubul sportiv Lugoj a fost sprijinit in acest demers de Consiliul Local al municipiului Lugoj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret precum si de numerosi sponsori, cu ajutorul carora a fost posibila premierea sportivilor si a antrenorilor cu cadouri si plachete.
Profesorul Adrian Meleanca ne-a declarat: " A fost un concurs extraordinar, cu un public numeros, care i-au sustinut pe sportivii nostri, acestia concurand extraordinar de bine, dovedindu-si inca odata valoarea, reusind sa cucerim un numar impresionant de 50 de medalii. Multumesc sponsorilor, parintilor si tuturor persoanelor care ne-au ajutat in buna desfasurare a acestui concurs."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar

Gimnastii lugojeni sunt din nou cei mai buni !!

Multumim MONDIAL Lugoj!