La multi ani dom` Vasile!

Antrenorul lugojean de la lotul national de seniori de gimnastica, Vasile Vug isi serbeaza astazi ziua de nastere. Acesta s-a nascut in anul 1970, 10 februarie in Lugoj si gimnastica a inceput sa faca parte din viata lui inca de la varsta de 5 ani, cand la indemnul tatalui sau, Petru, a pasit pentru prima oara in sala de gimnastica din Lugoj. Cariera de sportiv a inceput-o sub indrumarea antrenorului Francisc Belsag, obtinand mai multe medalii nationale. Insa legatura cu gimnastica nu a incetat odata cu incheierea carierei sale de sportiv, acesta a continuat sa fie prezent in sala de gimnastica in calitate de antrenor, debutand la varsta de 18 ani cu o grupa de micuti gimnasti. Dupa satisfacerea stagiului militar, revine in sala de gimnastica in anul 1991, de unde incepe ascensiunea sa ca antrenor, avand o echipa de gimnasti, alcatuita din Cizmadia Tiberiu, Mereuta Tudor, Bolborea Cristian, Alin Cornean, Cojorean Valentin, cu care obtine numeroase medalii nationale printre care titluri nationale la individual si pe aparate, precum si un loc II la categoria a II a cu echipa.

Rezultatele exceptionale l-au adus pe Vasile in atentia Federatiei de Gimnastica, fiind promovat la lotul de juniori de la Timisoara in anul 1996, luna august, unde este insotit de doi sportivi de la Lugoj.

Peste nici doi ani, lotul de juniori s-a mutat de la Timisoara la Resita. In anul 1998 Vasile Vug debuteaza in calitate de antrenor la primul sau Campionat European de Juniori, desfasurat la Sankt Petersburg, unde echipa Romaniei de juniori s-a clasat pe locul III. Pentru echipa de juniori, acest concurs, a reprezentat un an de exceptie, deocamdata unic in istorie, acestia obtinand un total de 7 medalii.

Anul 2000 aduce pentru antrenorul lugojean o participare la Campionatul European de la Bremen, unde impreuna cu sportivul lugojean, pe care l-a antrenat de la varsta de 6 ani, Cizmadia Tiberiu, obtine medalia de bronz la bara, aparat la care antreneaza  si astazi. Tot in acel an, Dani Popescu obtine medalia de aur la cal.

 La urmatorul Campionat European, care a avut loc in Grecia, Vasile Vug obtine cu sportivul Veres Ciprian locul II la celalalt aparat la care acesta antreneaza, inele. Tot in anul 2002, un alt sportiv de al sau, Ionescu Adrian, obtine un loc I la sol.

Anul 2003 aduce o noua relocare a lotului national de juniori, de data aceasta de la Resita la Bistrita, unde se afla si in prezent. In acelasi an, Vasile Vug participa cu sportivii la Balcaniada din Grecia, unde obtine locul I cu echipa formata din Flavius Koczi, Marius Berbecar, Robert Stanescu, Popescu Cosmin, Suciu Ioan.
La un an distanta, Campionatul European din Slovenia, ii aduce sportivului Popescu Cosmin, antrenat de Vasile un loc III la cal cu manere.

 Campionatul European de la Amsterdam din 2006, ii aduce lui Vug o participare cu echipa, din care a facut parte un alt gimnast lugojean, Oprea Bogdan, alaturi de care obtine locul V cu echipa. Un alt concurs important in 2006 au fost Jocurile Balcanice, unde pe primele trei locuri la individual s-au clasat sportivii din Romania.

Anul 2008 reprezinta pentru antrenorul lugojean o serie de evenimente care aveau sa-i schimbe viata si cariera. Campionatul European de la Milano ii aduce acestuia un loc VI la sol si un loc VII la sarituri cu sportivul legitimat la CSM Lugoj, Vlad Cotuna. La scurt timp, Vasile este invitat sa participe la Jocurile Olimpice in calitate de antrenor, alaturi de sportivul Buidoso Ovidiu. Acelasi an ii aduce antrenorului o convocare la lotul national de seniori de la Bucuresti  datorita rezultatelor exceptionale obtinute de-a lungul celor 12 ani petrecuti la lotul de juniori, precum si a calitatilor sale de antrenor, specializat pe cele mai dificile aparate, bara si inele. Desi fiind departe de Lugoj, dar si de sotie, care este in prezent coregrafa lotului national de juniori de la Bistrita, precum si de fiica acestora, Anca, care locuieste in Timisoara, devotamentul fata de gimnastica il ajuta sa treaca peste toate problemele, continuandu-si cariera de antrenor al unui sport de performanta, un sport care cere mari sacrificii. Prima participare in calitate de antrenor al lotului de seniori la Campionatul European de la Birmingham ii aduce acestuia un loc II la sarituri cu sportivul Flavius Koczi. Cel mai important concurs in 2009 se desfasoara la Londra ,participarea la Campionatul Mondial aducand multiple medalii: Marian Dragulescu-loc I la sol si sarituri, Flavius Koczi-loc II la sarituri, Robert Stanescu-loc IV la inele.

Fiind unul dintre cei mai buni antrenori de gimnastica pe care ii are Romania la ora actuala, reprezinta pentru multi antrenori mai tineri un exemplu de urmat, dand dovada de devotament si profesionalism de-a lungul carierei sale fulminante. Vasile Vug reprezinta orasul Lugoj cu onoare in toata tara, dar si peste hotare.
Blogul Gym Lugoj ii doreste cu aceasta ocazie multa sanatate, putere de munca si o calificare directa la Olimpada de la Londra din 2012. La multi ani dom` Vasile!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar