Un gimnast de la CSS Lugoj exceleaza in sport si la scoala

Victor Banicioiu, gimnastul legitimat la Clubul Sportiv Scolar Lugoj este dovada cea mai elocventa ca atingerea performantei pe plan sportiv nu exclude obtinerea de rezultate bune si la invatatura. Victor exceleaza pe ambele planuri, reusind sa fie campion national la gimnastica si in acelasi timp, sa aiba 10 pe linie la scoala.
Victor a inceput sa practice gimnastica inca de la varsta de sapte ani, avandu-l ca antrenor pe profesorul Adrian Meleanca, insa nu a aratat aptitudini impresionante pentru acest sport inca de la inceput. Prin multa munca a reusit apoi sa castige zeci de medalii nationale si internationale, la concursurile DKMT si sa fie selectat in lotul national de juniori al Romaniei de la Bistrita.

"La inceput nu a prezentat semne ca va face performanta, pentru ca nu prea avea forta in brate, el neputand executa nici macar o rostogolire. Dar ambitia lui foarte mare si dorinta de a demonstra si-au spus cuvantul. A aratat ca este talentat chiar daca nu are o forta foarte mare, insa prin multa munca forta se dobandeste", a afirmat Adrian Meleanca, antrenorul sportivului.
Pana la cei 14 ani, cati are acum, Victor Banicioiu a avut un parcurs impresionant pe plan sportiv, care a culminat cu convocarea la lot. A inceput prin a fi vicecampion national cu echipa, apoi campion national, tot in concursul pe echipe, iar in ultimul an de juniori IV a reusit sa-si demonstreze valoarea, castigand o medalie de aur si una de argint la individual. Apoi a trecut la juniori III, unde a inceput sa confirme, inca din primul an in care a schimbat categoria reusind sa-si adjudece bronzul la bara fixa in finala nationala. Ultimul an de juniori III a fost perioada sa de gratie, obtinand patru medalii la Campionatul National Scolar si a reusit sa iasa vicecampion national la individual compus. In urma acestor rezultate obtinute, Victor a fost cooptat in luna februarie a acestui an in lotul national de juniori al Romaniei.
Pe langa performantele sale sportive, gimnastul se poate mandri si cu realizari la invatatura, el participand la diferite olimpiade scolare, atat la Lugoj, cat si la Bistrita, unde se afla acum la scoala. A reusit de cele mai multe ori sa castige premii la faza judeteana la matematica si engleza. "Din luna februarie, de cand sunt la scoala la Bistrita, am participat la un concurs local de matematica si am castigat locul al II-lea, iar in luna mai voi participa la faza judeteana. Cand am fost la Lugoj, ca elev al Scolii Generale Nr.6 am participat de asemenea la olimpiada de matematica, dar si la cea de engleza, unde am locul al IV-lea pe judet", isi aminteste Victor Banicioiu. Pasiunea sa pentru citit si-a descoperit-o inca din clasa a V-a. La varsta la care copii sunt mai mult preocupati cu joaca si cu calculatorul, Victor a castigat de pe atunci premiul Bibliotecii Municipale pentru cel mai bun cititor din oras.
"Ma ajuta memoria foarte mult si sunt atent la ore pentru ca de cele mai multe ori retin in clasa. Acasa repet, dar nu foarte mult. La Lugoj imi petreceam timpul liber, cat mai imi ramanea citind. Acum, de cand sunt la lot nu am foarte mult timp". a mai spus Victor Banicioiu.
Adrian Meleanca, antrenorul gimnastului a precizat ca un asemenea copil, care sa fie varf atat la scoala, cat si in sport, nu a mai intalnit pana acum.

Autor :  Alina Damian
Sursa : http://www.redesteptarea.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar