Lugojul va organiza anul viitor finala Campionatului Naţional de gimnastică la nivel de juniori

Sursa: www.redesteptarea.ro
Autor: Alina Damian 

Performanţele de excepţie ale gimnaştilor lugojeni, care au câştigat în 2010 36 de medalii în competiţiile naţionale, i-au determinat pe oficialii Federaţiei Române de Gimnastică (FRG) să aprobe organizarea finalei Campionatului Naţional la categoriile juniori III, II, I şi maeştri tineret la Lugoj. Sala Sporturilor “I.K. Ghermănescu” va găzdui evenimentul ce va avea loc în toamna anului 2011.
Prin organizarea acestui concurs, lugojenii îi vor putea vedea evoluând acasă pe gimnaştii Victor Bănicioiu, Ionuţ Todor, Bogdan Iurea, Armando Ciucu sau Andrei Savu care, în 2010, au urcat pe podiumul naţional în repetate rânduri. “Lugojul este deja un centru important de gimnastică în ţară, o pepinieră de sportivi, iar rezultatele obţinute în ultimul timp dovedesc acest lucru. E bine însă să organizăm o finală de campionat naţional pentru ca lugojenii să vadă talentele pe care oraşul le are şi să popularizăm acest sport în municipiu. Pentru noi, organizarea unei astfel de competiţii înseamnă încununarea succesului pe care l-am avut până acum. Am fost răsplătiţi de cei de la Federaţie cu această finală ce va avea loc la Lugoj. Pentru că este important de menţionat că cei de la Federaţie au avut iniţiativa organizării finalei la Lugoj. Cred că le e dor şi lor să vină aici”, a declarat Aurel Muntean, şeful secţiei de gimnastică a CSŞ Lugoj. 

Prima finală după 15 ani. De mai bine de un deceniu Lugojul a fost ocolit când a fost vorba de desfăşurea aici a unei competiţii de anvergură la gimnastică. Acum, când organizarea acestui Campionat Naţional a devenit o certitudine, Aurel Muntean crede că Sala Sporturilor “I.K Ghermănescu” va fi arhiplină. “Sperăm să vină cât mai mulţi spectatori şi cred că o vor face pentru că nu au mai văzut un concurs de gimnastică la Lugoj din anii ‘95-’96, în ultimii 15, finalele naţionale de juniori desfăşurându-se în alte oraşe, cum ar fi Sibiu, Buzău sau Reşiţa”, a adăugat profesorul. Nici în privinţa procurării aparatelor necesare pentru o astfel de competiţie nu vor exista probleme. “Avem aparate pentru concurs aprobate de Federaţia Internaţională de Gimnastică. Iar aparatele care ne lipsesc, cum ar fi solul, vor fi aduse de cei de la Timişoara”, a mai spus Aurel Muntean.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojul - centru de pregatire in gimnastica masculina 11-31 iulie 2013

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica