A 10-a editie a Cupei "DKMT"

Cupa "DKMT" -Euroregiunea  Dunare, Kris, Mures, Tisa- s-a desfasurat pentru prima data in anul 2001 la initiativa prof. Muntean Aurel, antrenorului emerit Boici Ioan si a multiplei campioane olimpice si mondiale Gina Gogean si cu sprijinul lugojeanului Dobra Ionel. Inceputurile acestei competitii au debutat ca o simpla verificare pentru sportivi, devenind cu fiecare an o competitie tot mai puternica, un etalon de verificare intre competitorii tarilor participante, de unde tarile invecinate au avut ocazia sa preia metode de antrenament a scolii romanesti de gimnastica. In fiecare an, aceasta competitie se desfasoara de 3 ori, in Ungaria-Kiskunhalas, Romania-Timisoara si Serbia-NoviSad. La aceasta competitie participa  6 cluburi sportive din Romania: CSS Lugoj, CSM Lugoj, LPS Arad, CSS1 Timisoara, CSS Resita, CSM Resita; 2 cluburi din Serbia: Subotica si NoviSad; si un club din Ungaria: Kiskunhalas, intrunind un total de 72 de sportivi la 4 categorii diferite, varsta minima fiind de 8 ani si varsta maxima 16 ani.

La aceasta competitie delegatia lugojeana participa cu urmatorii sportivi: Popescu Alexandru, Szabo Rafael, Banicioiu Alexandru, Crainiceanu Lazar, Pecie Lorenzo, Toda Marian, Tomescu Octavian, Ciucu Amando, insotiti de antrenorii: Bulacu Ioan, Muntean Aurel, Meleanca Adrian-antrenor-arbitru, Panait Alexandru-arbitru, Dobra Ionel-director de concurs.
Antrenorul Meleanca Adrian ne-a declarat: " Aceasta competitie este foarte importanta pentru noi, deoarece concuram conform Codului de Punctaj FIG si este total diferit de cerintele campionatelor nationale. Sportivi prezinta exercitii diferite fata de campionatul national, exercitii mai grele, care sper sa le execute corect. Dorim sa obtinem cat mai multe medalii la acest concurs!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar