12 medalii la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni


Lugojul a avut anul acesta reprezentanţi la toate categoriile de vârstă, de la juniori III până la juniori I şi maeştri, cei trei profesori, Aurel Muntean, Ioan Bulacu şi Adrian Meleancă deplasând la această competiţie nouă sportivi.
Evoluţia celor nouă gimnaşti a fost una foarte bună, aceştia întorcându-se acasă cu un total de 12 medalii, dintre care patru de aur, patru de argint şi patru de bronz.
Marţi, 19 aprilie au intrat în concurs juniorii III şi I, aceasta fiind ziua în care Lugojul a obţinut cele mai multe medalii. La juniori III, Alexandru Bănicioiu a câştigat medalia de aur la bară şi argint la inele, Lorenzo Pecie- locul I la inele, locul al III-lea la paralele şi locul al III-lea la bară fixă, iar Raul Crăinicianu a luat locul al II-lea la individual compus şi la bară.
În aceeaşi zi, la juniori I, categoria de vârstă unde este cel mai greu de urcat pe podium, Armando Ciucu a obţinut aurul la inele şi bronzul la bară, iar Andrei Savu, sportiv cooptat în lotul naţional de juniori al României şi-a adjudecat locul al III-lea la sol.
În cea de-a doua zi a competiţiei au evoluat juniorii II, acolo unde Lugojul şi-a mai trecut în palmares o medalie de argint în concursul pe echipe, fiind surclasată doar de formaţia Dinamo Bucureşti. Echipa Lugojului, care a urcat pe treapta a II-a a podiumului este formată din Ionuţ Todor şi Victor Bănicioiu, ambii componeţi ai lotului naţional de juniori, Marian Toda şi Octavian Tomescu.
Mulţumiţi de evoluţia sportivilor pe care îi pregătesc la această competiţie, cei trei antrenori lugojeni se gândesc deja la următoarele concursuri care îi aşteaptă, unul dintre cele mai importante fiind Campionatul Naţional ce va avea loc la Lugoj în toamna acestui an.
“A fost o comportare foarte bună a gimnaştilor noştri, având în vedere că toţi au fost în primul an de categorie, deci au fost mai mici cu un an decât restul sportivilor din concurs. Un lucru extraordinar este că am reuşit să luăm medalii la categoria juniori I, acolo unde este cel mai greu de urcat pe podium, prin Armando Ciucu şi Andrei Savu. Sperăm să-l vedem pe Savu în luna august a acestui an la Festivalul Olimpic pentru tineret, iar anul viitor să facă parte din lotul României pentru Campionatul European de juniori. Foarte important pentru noi este şi Campionatul Naţional care se va ţine la Lugoj în toamna acestui an. Acest concurs a fost o pregătire pentru ceea ce va urma”, a declarat Adrian Meleancă.

Sursa: http://www.redesteptarea.ro
Autor: Alina Damian

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar