Rezultat de exceptie pentru gimnastica lugojeana


Campionatul National al Juniorilor - masculin s-a incheiat sambata 29 octombrie 2011, cu alte 13 medalii obtinute de gimnastii lugojeni. In concursul finalelor pe aparate, spectatorii au avut parte intr-adevar de ceva inedit, fiecare sportiv incercand sa demonstreze ce are el mai bun. Munca si concentrarea sportivilor lugojeni a fost rasplatita cu aplauze frenetice din partea participantilor, dar si cu un numar semnificativ de medalii si diplome. Dupa prima zi, in care gimnastii au concurat sa obtina medalia la individual compus,  lugojeanul Banicioiu Alex a devenit campion national la categoria juniori III, iar colegul sau Szabo Rafael s-a clasat pe locul II. La categoria juniori I, nivelul 5, Ciucu Armando reuseste sa se claseze pe locul II in competitia de individual compus.

In cea de a doua zi, concursul a presupus intalnirea celor mai buni 8 sportivi la fiecare aparat. La categoria juniorilor III, unde au concurat sportivi cu varsta cuprinsa intre 11 si 13 ani, lugojenii Banicioiu Alex, Szabo Rafael si Pecie Lorenzo au obtinut un total de 9 medalii.
Sportivii si-au impartit medaliile astfel:
Szabo Rafael: medalia de argint la - sol
                     medalia de bronz la - cal, inele, bara

Banicioiu Alex: medalia de aur la - inele, paralele
                       medalia de argint la - sarituri

Pecie Lorenzo:  medalia de bronz la - sol, inele

Categoria juniorilor II, reprezentata de varstele 14-15 ani, a intrunit lugojenii Todor Razvan, Banicioiu Victor si Tomescu Octavian. Cei trei sportivi se afla in primul an a acestei categorii, astfel singura medalie obtinuta a fost de Todor Razvan si anume argint la cal.
Singurul reprezentant lugojean al nivelului 5 la categoria juniori I a fost Ciucu Armando, care a reusit sa obtina o medalie de bronz la inele, fiind insa la un pas de a obtine medalia de bronz si la paralele. Tot categoria juniori I, insa nivelul 6 a fost reprezentat de Savu Andrei, care a reusit sa obtina o medalie de argint la sol si o medalie de bronz la sarituri.
Antrenorul sportivilor, prof. Adrian Meleanca ne-a declarat: "Cele 16 medalii obtinute au fost un rezultat exceptional, a fost un numar dublu de medalii fata de finalele de anul trecut. Concursul a fost un succes din punct de vedere organizatoric, un adevarat festival sportiv. Ma bucur ca sala sporturilor de pe strada Timisorii a fost plina in ambele zile, fapt care pot sa spun ca nu prea se mai intampla la competitiile organizate in alte orase. Singurul lucru neplacut a fost insa dezavantajarea lui Armando la paralele, unde acesta merita cel putin locul III, dar unii arbitri, ca si in alte sporturi, se cred ei personajele principale si uita ca de fapt actorii principali sunt sportivii. Doresc sa multumesc cu acest prilej societatii de transport Asexpress din Lugoj, care ne-a ajutat cu transportul aparatelor de la Timisoara, noi neavand aparate competitionale omologate pentru concurs. De asemenea, doresc sa multumesc CSS1 Timisoara pentru ajutorul acordat. Sper ca pe viitor sa fim ajutati de catre Consiliul Local al municipiului Lugoj in achizitionarea de aparate, pentru ca avem sportivi de mare valoare, care pot reprezenta Lugojul in viitor la Campionate europene si mondiale si ar fi pacat ca acesti sportivi sa plece la alte cluburi sportive din tara, doar pentru ca aceste cluburi ar avea conditii de antrenament mai bune."














Felicitari sportivilor si antrenorilor!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar