Sanatate prin miscare

Cu siguranta auziti peste tot ca miscarea la orice varsta si sub orice forma este benefica pentru sanatatea fiecaruia. Insa obisnuind copiii de la o varsta frageda sa practice sportul  va creea o predispozitie spre sport intreaga viata. Este adevarat ca din ce in ce mai putini romani practica sportul in general iar parintii  cauta sa ii scuteasca pe copiii lor  de la putinele ore de sport ramase in sistemul scolar, insa care este motivatia? Cu siguranta tot acei copii nu practica vreun sport nici in afara orelor scolare, iar in cele mai multe cazuri alimentatia lor este alcatuita doar din produse fast food. Insa mai exista si parinti constiinciosi, care sunt exemple de luat in considerare de toata lumea.

Acesti copilasi sunt doar o parte a exemplului pozitiv, iar ei si-au reluat antrenamentele incepand cu aceasta saptamana. Nerabdatori sa ajunga "la sala" de 2 ori pe saptamana, unde in primul rand fac pur si simplu miscare, miscare, care mai intai incepe prin joaca, copiii invata incet incet rostogoliri, alergare corecta, sarituri pe trambulina, dezvoltandu-si coordonarea si mobilitatea. Principalul scop pentru care ei fac gimnastica la aceasta varsta este de a face sport, miscare, iar apoi pentru unii dintre ei acest sport va deveni pasiune, antrenorii descoperindu-le talentele pentru a practica gimnastica artistica la un nivel, unde pasiunea trebuie sa fie strans legata de munca si devotament.
Speram ca vom vedea tot mai multi copii practicand sportul la scoala si sportul care le face placere si bineinteles ne dorim ca Lugojul sa fie prezent pe podiumurile campionatelor de gimnastica si de acum inainte, ducand faima si prestigiul orasului mai departe, macar in domeniul sportiv.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojul - centru de pregatire in gimnastica masculina 11-31 iulie 2013

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica