Interviu Gym Lugoj acordat blogului Fangymnastics

Din clipa aparitiei acestui blog, ne-am dorit sa facem cunoscut tuturor acest sport minunat, iar cu aceasta ocazie am inceput sa cream conexiuni intre pasionatii de gimnastica, acordand primul nostru interviu echipei celor de la http://fangymnastics.com/  pe care il puteti citi in continuare.


[Interviu] GymLugoj - blogul gimnasticii lugojene


La finalul anului trecut am avut parte de frumoasa surpriza de a da peste un nou blog romanesc dedicat gimnasticii artistice. GymLugoj este un blog despre gimnastica din Lugoj, locul de unde provine multipla campioana europeana, mondiala si olimpica - Lavinia Milosovici. In prezent, CSS Lugoj reprezinta o sursa importanta de talente, a caror potential este oglindit in toate performantele obtinute la nivel national, dar si international.
Am intrat in legatura cu cei de la Lugoj, iar discutia noastra s-a transformat intr-un interviu, pe care il puteti citi putin mai jos. Daca sunteti pasionati de gimnastica, atunci blogul GymLugoj ar trebui sa se regaseasca in lista voastra de site-uri de gimnastica preferate!
Gimnastica Lugoj
(Sportivii: Toda, Todor, Tomescu, Savu, Ciucu, Iurea, Banicioiu V si antrenorii: Bulacu, Meleanca, Muntean)

1)    Buna ziua! In primul rand vreau sa va multumesc ca ati acceptat sa stati putin de vorba cu blogul Fangymnastics.  Pentru inceput, povestiti-ne putin cum a luat nastere blogul dedicat gimnasticii din Lugoj - GymLugoj? Cum v-a venit ideea?
“Buna ziua. Ideea blogului nostru a aparut cu ceva timp in urma, din dorinta de a incerca sa readucem faima de odinioara a gimnasticii lugojene masculine in atentia iubitorilor acestui sport atat de frumos si complex. Insa aceasta idee a inceput sa se concretizeze odata cu aprobarea primita de la  Federatia Romana de Gimnastica in luna decembrie 2010, de a organiza Campionatul National de Juniori in toamna acestui an. Dorinta de a face cunoscuta aceasta stire a generat un sir de idei care s-au concretizat in blogul dedicat gimnasticii din Lugoj, oras cu traditie in sport.”

2)    Credeti ca este important ca un club de gimnastica din Romania sa fie prezent in mediul online, prin intermediul unui site/blog sau pe retele de socializare gen facebook sau twitter? Daca da, de ce?
“Parerea noastra este ca oricine este prezent in mediul online are mult mai multe sanse sa devina cunoscut si sa intre in contact cu oamenii de specialitate, cu publicul si cu fanii, fapt care reprezinta un lucru pozitiv, iar de aceasta sansa ar trebui sa profite fiecare om sau institutie. Avand in vedere lipsa aproape totala a gimnasticii din stirile sportive televizate, prezenta noastra pe internet este mai mult decat importanta. Bineinteles ca pe langa blog, suntem prezenti si pe Facebook sub numele Gym Lugoj.”

3)    Ce vom putea gasi pe blogul GymLugoj? Ce fel de informatii ne va oferi?
“Speram sa cream din blogul nostru o sursa importanta de informatie pentru toti cei care sunt pasionati de gimnastica, dar si pentru cei care iubesc sportul in general. Blogul va prezenta in primul rand tot ceea ce se intampla in viata gimnastilor lugojeni, competitiile la care acestia participa si rezultatele acestora. Gimnastica din Lugoj, momentan doar masculina, este reprezentata de sportivii Clubului Sportiv Scolar, precum si de sportivii Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Totodata ne vom referi la toti antrenorii lugojeni, fie ca acestia antreneaza in orasul nostru sau in alte localitati.”
gimnastica Lugoj
(Crainiceanu, Szabo, Banicioiu A, Pecie si Popescu)

4)    CSS Lugoj este un club de referinta in gimnastica masculina din Romania. Din cati gimnasti este compus lotul in acest moment si care este numele gimnastilor?
“Componenta lotului CSS este alcatuita din 12 sportivi, care participa la competitii de mai multi ani: Popescu Alexandru, 10 ani; Szabo Rafael, 10 ani; Pecie Lorenzo, 11 ani; Banicioiu Alexandru, 11 ani; Crainiceanu Lazar, 11 ani; Todor Ionut, 13 ani; Banicioiu Victor, 13 ani; Toda Marian, 13 ani; Iurea Bogdan, 13 ani, Tomescu Octavian, 13 ani; Ciucu Armando, 15 ani; Savu Andrei, 16 ani.
Insa pe langa acesti sportivi, la CSS Lugoj se mai pregatesc 60 de copii incepatori, din care speram sa treaca la nivel competitional cat mai multi.”

5)    Incepand cu anul acesta, gimnastul Ionut Tudor a fost convocat la lotul national de juniori de la Bistrita. Cum credeti ca se va descurca? Care sunt punctele lui forte, ca gimnast?
“Todor Ionut a fost dintotdeauna un sportiv puternic si talentat, care odata ce a inceput sa se maturizeze a devenit din ce in ce mai ambitios. Convocarea lui la Lotul de Juniori este un prilej nemaipomenit de a se antrena in conditii mult mai bune, fapt care nu poate decat sa ajute la perfectionarea tehnicii sale personale.”

6)    Exista gimnasti care s-au afirmat pe plan international si care au plecat de la Lugoj? Daca da, despre cine este vorba?
“Cel mai reprezentativ gimnast lugojean, in prezent  antrenor la Lotul de Juniori, este Ianculescu Adrian, medaliat de doua ori cu bronz la Campionatul Mondial, avand totodata 2 participari la Olimpiada, precum si Cizmadia Tiberiu, medaliat la Campionatele Europene de Juniori in anul 2000, facand parte din Lotul National de Seniori.
Totodata, Lugojul avand o traditie si in gimnastica feminina, la CSS Lugoj au inceput acest sport multi medaliatele Alina Goreac si Lavinia Milosovici, a caror nume spun totul despre rezultatele obtinute.
In articole viitoare ne vom intoarce si mai mult in timp si vom face referire la alti gimnasti, care au adus faima Lugojului odinioara.
Pe langa acesti gimnasti valorosi, trebuie sa amintim si antrenori de renume, precum Vug Vasile, in prezent antrenor la Lotul National de Seniori de la Bucuresti si sotia acestuia, Vug Mirela, antrenoare la Lotul National de Juniori de la Bistrita.”

7)    Fiecare club de gimnastica are o o echipa tehnica care sta la baza tuturor rezultatelor si performantelor obtinute de catre gimnasti. Cine se ocupa la CSS Lugoj de antrenamentele gimnastilor?
“Sectia de gimnastica a CSS Lugoj este formata din 3 profesori, care se ocupa fiecare in parte de cate un nivel. Profesorul Meleanca Adrian se ocupa cu pregatirea gimnastilor de performanta, profesorul Bulacu Ion este responsabil de grupa de avansati, iar seful de catedra Muntean Aurel are in grija pregatirea micutilor incepatori.”

8)    Povestiti-ne putin despre procesul de selectie a copiilor care urmeaza sa practice gimnastica de performanta. Aveti cumva vreun proiect prin care mergeti prin gradinite sau scoli? Sau cum are loc selectia?
” Selectia la CSS Lugoj se face pe mai multe cai mediatice. Promovarea la nivelul orasului este una foarte buna, noi avand in prezent sprijinul ziarului si a televiziunii locale, fapt care ne usureaza transmiterea anunturilor de selectie a copiilor. Totodata avem o  colaborare si cu doua gradinite din oras, fapt care ne ajuta sa selectionam copiii cu varsta cea mai potrivita pentru a incepe acest sport. “

9)    Daca ne citeste cineva din Lugoj si doreste sa-si dea copilul la gimnastica, cum ar putea sa intre in contact cu dumneavoastra? Ce ar trebui sa faca?
“Foarte simplu. Orice copil care doreste sa invete si sa practice acest sport este asteptat la sala de gimnastica din zona Strand, de luni pana vineri intre orele 13.30 si 17.30. “

Va multumim frumos pentru timpul acordat. Va dorim mult succes in toate actiunile pe care le desfasurati si nu in ultimul rand multa bafta in anul 2011. Sa ne vedem cu bine la competitiile nationale din acest an.
Mikeyy

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar